7x koffie drinken in Den Haag

Als koffie liefhebster deel ik graag mijn persoonlijke top 7 van de beste zaken voor een bakkie ‘koffie’ in Den Haag. En als Hagenees weet ik dat er voor een goede koffie een heleboel liefde nodig is. Met een ‘bakkie pleur’ krijg je mij het bed niet uit. En daarom fiets ik al kriskras door Den Haag, omdat ik weet dat je op deze 7 locaties de lekkerste koffie kunt krijgen en bovendien ontvangen wordt met een warm welkom. Mocht je in Den Haag wonen, of deze fijne stad bezoeken, schroom dan niet om je shot cafeïne bij de volgende zaken te halen. En mocht je op zoek zijn naar meer dan alleen koffie, dan kan ik alvast zeggen ‘you’re in luck’…

EEF

Den Haag is sinds kort weer een huiskamer rijker. Op de hoek van de Weimarstraat vind je Eef. Een uitnodigende, knusse plek ingericht met toffe vintage meubels van Sprinkel + Hop en tropische planten. Hierdoor bloeit de Weimarstraat meer op en is het een buurtje geworden waar ik tegenwoordig graag kom. Eef maakt koffie met eerlijke koffiebonen en daarnaast kan je ook genieten van o.a. een granola ontbijtje of lunch. Oh, en vergeet niet de homemade cake te proeven! 

EEF, Van Bylandtstraat 92, 2562 GL, Den Haag


FAFO

New kid in town! Ik wil jullie graag voorstellen aan een nieuw favoriet plekje, FAFO. De foodbloggers van 88 Food openden deze koffiebar in Filya Concept Store. Je vind hier interieur, fashion, accessoires, vintage en dus goede koffie! De koffiebar is een klus plekje waar je je al snel thuis voelt. De mix van verschillende stijlen in het interieur (urban, vintage, industrieel) en het vele groen laten je direct in het buitenland wanen. Ook dichtbij kan je dus even ver weg zijn. Naast een goed bakkie hebben zij ook thee, zoetigheden en ontbijt- en lunch gerechten op de kaart. Je kan hier heerlijk rustig genieten en je laten inspireren door de verschillende fijne zithoekjes.

FAFO, Fluwelen Burgwal 1F, 2511 CH, Den Haag


HOMETOWN

Huiselijke en relaxte vibes heb je bij Hometown Coffee & More. Misschien wat anders dan verwacht. Het is namelijk rauwer, geen plek waar je tante even komt koffie-leuten. Of misschien ook wel, die ene hippe, excentrieke tante. In deze toffe huiskamer wordt je geholpen als een gelijke, spreken ze iedereen met ‘je’ aan en worden er oprechte gesprekken met de gasten gehouden. Ik zie tegenwoordig in weinig zaken meer dat er met passie wordt gewerkt en dat mensen hun werk ook echt leuk vinden om te doen. Die passie die voel je, proef je en beleef je hier! Alles is hier net een beetje anders, rebels zou je het kunnen noemen en daar houd ik van. De kaart is dan ook niet standaard maar wel kwalitatief goed. Met lekkere gerechten, homemade taartjes en damn! goede koffie. 

Hometown, Coffee & More, Buitenhof 4, 2513 AG Den Haag


KAAFI

Kaafi. Een heerlijke plek voor goede koffie, een hapje eten, een goed gesprek of om je creatieve ideeën uit te werken. Het Scandinavische interieur geeft de zaak een open en rustige uitstraling. Per seizoen is er een ander aanbod in koffie en voor de beste kwaliteit werken zij samen met duurzame koffiefabrikanten van over de hele wereld. Koffie moet een avontuur zijn, maar wanneer je weg bent wil je wel een thuis hebben om naar toe te kunnen bellen. Die beleving krijg je hier bij Kaafi.

Kaafi, Prinsestraat 25, 2513 CA Den Haag


LE PETIT QUARTIER

Aan het Benoordenhout zit het kleine zusje van Le Quartier, namelijk Le Petit Quartier. Zoals de naam al zegt kom je binnen in een klein frans tentje. ‘s Zomers kan je hier heerlijk van zelfgemaakt ijs genieten en tijdens de herfstdagen is het een ongedwongen plek voor koffie en kleine gerechten. Denk aan sandwiches, salades én gezellige borrels! Dit zaakje voegt echt wat toe aan het Benoordenhout. Dus mocht je in de buurt zijn, verwen jezelf met het beroemde worteltaartje van Claire’s voor bij je kopje koffie. Met liefde gezet door de Barista’s. #coffeelover 

Le Petit Quartier, Van Hoytemastraat 96, 2596 ET Den Haag


LOLA’S BIKES & COFFEE

Op het Noordeinde, waar de royals zich zo nu en dan laten zien, zit Lola’s Bikes & Coffee. Wij Nederlanders zitten vaak op de fiets en daarom is de combinatie van een fietswinkel en espressobar zo gek nog niet. Lola’s is altijd opzoek naar kwaliteit en daarbij gaat het ook vooral om het genieten daarvan. Dus niet om veel maar om goed, niet om goedkoop maar om duurzaam. Naast dat Noordeinde gewoon een leuke straat is met diverse interieur/design zaken, restaurants en concept stores, stop ik altijd graag even bij Lola’s om een koffie te drinken.

Lola’s, Bikes & Coffee, Noordeinde 91, 2514 GD Den Haag


WALTER BENEDICT

Voor warmte en gezelligheid ga ik naar Walter Benedict op de Denneweg. Een chique, hippe bistro met ontzettend lekker eten en goede koffie. Hier gaat ook veel aandacht naar toe en over elk detail is nagedacht. Er zit passie in deze zaak en dat straalt het ook uit. Verfijnde kwaliteit komt van heinde en verre. Dat zie ik terug op mijn bord en in mijn kopje. Daarnaast is het een fijne plek waar je altijd leuk geholpen wordt en vind ik dit zelf één van de leukste buurtjes in Den Haag. Waarom? Omdat het ongedwongen gezellig is.

Walter Benedict, Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag


Fotografie en tekst door Myrthe Slootjes.

Using Format